Läst på facebook.com/arbetsformedlingen


Inläggen är skrivna igår och idag..
Iréne Karlsson Sjöström
Hur bra stämmer egentligen det här påståendet?

"Av de närmare 46 000 personer som hittills i år deltagit i fas 3, sysselsättningsfasen, har drygt 15 procent fått någon form av arbete, det vill säga ett reguljärt jobb, ett jobb med anställningsstöd eller ett nystartsjobb."

http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Platsjournalen/Platsjournalen-textarkiv/”Manga-har-fordomar-om-FAS-3”---Platsjournalen-nr-36-2013.html#.UiME4epvm-O

Är detta verkligen hela sanningen? Är det verkligen inte så att i dessa 15 procent innefattas även de som hoppat av FAS 3 på grund av studier med CSN, de som hoppat av FAS 3 på grund av att de inte längre erhåller någon som helst ersättning för att delta i åtgärden, de som hoppat av FAS 3 för att de gått i förtida pension? Detta skulle jag gärna vilja ha ordentligt statistik på, det framgår ingenstans i någon tabell.Kommentarer:

Fredrik Klingonassassin Ljung Jag är i statistiken fått jobb efter fas3. MEN Jag har inte fått jobb med hjälp av fas3, tvärtom!. Fas3 är en skamfläck, och förnedring för de stackare som är i åtgärden. Samtidigt som anordrarna skor sig på skattebetalarnas bekostnad.

Monica Berzén jag skulle vilja veta hur många av dem som har marknadsanpasde löner.. med semester ersättning och som är pensions och sgi grundande.. och OM de har högre eller lägre lön än innan...för i veckan på anställningsintervjuen frågade de om löneanspråken..och underförstådd var nog lite kan du tänka dig en lägre lön..


Jerker Nilsson
Är det verkligen lagligt av Arbetsförmedlingen att göra register med "avvikelser" som piercerings och allvarliga sjukdomar? Och piecerings? Det har varit mode i typ 20 år...

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/allt-fler-klassas-som-funktionshindrade-av-arbetsformedlingen


Bo Söderberg
Är det fortfarande förbjudet för fas-3:are att läsa universitetskurser på kvällar och helger utan att ta studiemedel. Jag liksom många andra fas-3:are är utmaxade från CSN efter 12 terminer. Hur stor är risken att det upptäcks i såfall och är Universitet skyldiga att skvallra för AF:s kontrollanter om att man försöker förkovraq sig på fritiden?


Mikael Drakenberg
Det jag just tagit del av, som handlar om hur människor "stämplas" av Arbetsförmedlingen som "funktionshindrade" tex på grund av hudfärg, etnisk härkomst, eller att man är avvikande/annorlunda utifrån en viss norm. Det påminner mig mycket om hur det var i Nazityskland på 1930-talet. Dvs, där man anser att vissa människor är "mindre värda" än andra människor. Sådant hör INTE hemma i Sverige år 2013. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/allt-fler-klassas-som-funktionshindrade-av-arbetsformedlingen

Mikael IMike Persson
Varför "säljer" arbetsförmedlare in människor i Fas 3 som "billiga" och inte kompetent arbetskraft?
 
 

Tack gode Gud för Internet!

Jornalister är viktiga. Frilansande nästan ännu viktigare, tycker jag. Men alla ligger de under en och samma härskare, chefsredaktören, de som betalar för annonserna, de som säljer lösnummer - pengarna. Alltså i slutändan så handlar det alltid om pengar. Tidningarna erbjuder alltid en vinkling, en sida av myntet. Pengar har en stor del i den sanning som presenteras. 

Men Internet kom och förgyllde min generation, generationerna efter mig, och en del av generationerna innan. Alltså nätverkandet mellan människor i världen, i sitt land, sin stad, sin granne sin vän. Allt som läggs upp, kopieras och delas med av på Internet, den extrema explotionen av information som får uttrycket "sprider sig som en löpeld" att låta långsamt. 

Den informationen är lätt att finna sanningen i. Det finns alltid olika vinklar av en sanning, sanningen är alltid bred och tolkningsbar, men med så mycket information som Internet erbjuder kan man enkelt avgöra genom att se och höra vad majoriteten avslöjar. Någonstans i mitten av det finns sanningen. Men kanske ännu viktigare, i denhär informationen är det inte alltid pengar som styr. 

Även Internet är styrt av härskare. Inte alltid en chefsredaktör, men så väl Google, Facebook, etc. omsätter extremt mycket pengar på sina användares bekostnad. Men tack gode Gud för dem, eller hur?! ;D 

Jag var inne på Facebook idag, (säger jag som om jag inte är inne på fb varje dag..) och så "gillar" jag en sida som heter "Vi som Inte vill ha Fredrik Reinfeldt som standsminister", de delade ett inlägg av en kvinna som skrivit en kommentar på AF's facebooksida ang. FAS 3 som jag tyckte var jäkligt bra, så jag sökte upp Arbetsförmedlingen på fb och letade upp inlägget. 

Det sjuka var att det sedan bara var inlägg, efter inlägg där folket på olika sätt ifrågasatte AF's metoder. (ja, de är väl kanske inte så sjukt, men jag visste ärligttalat inte att denna debatten pågick på deras fb sida.)

Riktigt, riktigt intressanta inlägg, jag kommer därför posta några av dem här på bloggen fast i ett eget inlägg, men det var alltså så intressant att jag blev inspirerad till att bara logga in här och skriva detta inlägg. Eller ja, egentligen tänkte jag faktiskt bara skriva en liten "ingress" och sen posta inläggen men sen blev det såhär..!

levelinas.blogg.se

..det är bara min åsikt..

RSS 2.0