Tack gode Gud för Internet!

Jornalister är viktiga. Frilansande nästan ännu viktigare, tycker jag. Men alla ligger de under en och samma härskare, chefsredaktören, de som betalar för annonserna, de som säljer lösnummer - pengarna. Alltså i slutändan så handlar det alltid om pengar. Tidningarna erbjuder alltid en vinkling, en sida av myntet. Pengar har en stor del i den sanning som presenteras. 

Men Internet kom och förgyllde min generation, generationerna efter mig, och en del av generationerna innan. Alltså nätverkandet mellan människor i världen, i sitt land, sin stad, sin granne sin vän. Allt som läggs upp, kopieras och delas med av på Internet, den extrema explotionen av information som får uttrycket "sprider sig som en löpeld" att låta långsamt. 

Den informationen är lätt att finna sanningen i. Det finns alltid olika vinklar av en sanning, sanningen är alltid bred och tolkningsbar, men med så mycket information som Internet erbjuder kan man enkelt avgöra genom att se och höra vad majoriteten avslöjar. Någonstans i mitten av det finns sanningen. Men kanske ännu viktigare, i denhär informationen är det inte alltid pengar som styr. 

Även Internet är styrt av härskare. Inte alltid en chefsredaktör, men så väl Google, Facebook, etc. omsätter extremt mycket pengar på sina användares bekostnad. Men tack gode Gud för dem, eller hur?! ;D 

Jag var inne på Facebook idag, (säger jag som om jag inte är inne på fb varje dag..) och så "gillar" jag en sida som heter "Vi som Inte vill ha Fredrik Reinfeldt som standsminister", de delade ett inlägg av en kvinna som skrivit en kommentar på AF's facebooksida ang. FAS 3 som jag tyckte var jäkligt bra, så jag sökte upp Arbetsförmedlingen på fb och letade upp inlägget. 

Det sjuka var att det sedan bara var inlägg, efter inlägg där folket på olika sätt ifrågasatte AF's metoder. (ja, de är väl kanske inte så sjukt, men jag visste ärligttalat inte att denna debatten pågick på deras fb sida.)

Riktigt, riktigt intressanta inlägg, jag kommer därför posta några av dem här på bloggen fast i ett eget inlägg, men det var alltså så intressant att jag blev inspirerad till att bara logga in här och skriva detta inlägg. Eller ja, egentligen tänkte jag faktiskt bara skriva en liten "ingress" och sen posta inläggen men sen blev det såhär..!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

levelinas.blogg.se

..det är bara min åsikt..

RSS 2.0